HAK Magla smanjuje vidljivost, moguća poledica

Pixabay

Kolnici su vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Slavoniji, Lici te dijelom u Dalmaciji. Mogući su odroni duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale i na cestama u gorju. Zbog niskih je temperatura na vlažnim dijelovima kolnika u unutrašnjosti moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, upozorava jutros Hrvatski autoklub.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, a ima je i na autocestama A1 između Zagreba i Karlovca i A3 Bregana-Lipovac između Križa i Lipovca.

Zbog opasnosti od naleta na psa na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 94.km, između čvorova Popovača i Kutina, vozi se uz ograničenje brzine.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog teretne prikolice u kvaru, između čvorova Ravna Gora i Delnice, na 39.+150 km u smjeru Rijeke, zatvoren je zaustavni trak u dužini od 100 m.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na: ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, županijskim i lokalnim cestama na području Donjeg Lapca.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Granični prijelazi

Na izlaz teretnih vozila na GP Bregana (Obrežje) čeka se oko dva sata.

Komentiraj