U Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj mjestimice ima magle. Smanjena je vidljivost i na dionicama autocesta: A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok, A2 Zagreb-Macelj između Zaprešića i Krapine, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Slavonski Brod, A4 Goričan-Zagreb između Brezničkog Huma i Zagreba, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2 te A11 Jakuševec-Lekenik. U krajevima s maglom kolnici su vlažni i skliski. Kiša usporava promet u Dalmaciji, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog opasnosti od naleta na životinju na Zagrebačkoj aveniji u Zagrebu, od Savske Opatovine prema zapadu vozače pozivamo na dodatni oprez. Prema dojavi radi se o poniju.

Zbog prepriječenog teretnog vozila za sav je promet zatvorena dionica državne ceste Hercegovac-Palešnik. Obilazak: Hercegovac-Ilovski Klokočevac-Tomašica-Garešnica.

Zbog prometne nezgode na raskrižju Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu vozi se otežano, suženim kolnikom.

Zbog teretnog vozila u kvaru na autocesti A4 Goričan-Zagreb između naplatnih postaja Sveta Helena i čvora Sveta Helena (78+800 km) u smjeru Zagreba vozi se otežano.

Zbog pojačanog prometa u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija kolona, koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon, duga je oko 2 km.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) moguća je vožnja u kolonama i kratkotrajni zastoji posebice za vrijeme pojačane gustoće prometa.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika.

Komentiraj