HAK Magla smanjuje vidljivost, kolnici skliski i mokri

Tomislav Miletic/PIXSELL

U većem dijelu zemlje kolnici su jutros skliski i mokri. mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru. Na dionicama autocesta s maglom vozi se uz ograničenje brzine: A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok; A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Lučko i Vrata, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Duž Jadranske (DC8) i Ličke magistrale (DC1) te na cestama u gorju veća je opasnost od odrona.

Zbog radova zatvorena je dionica državne ceste DC1 Tušilović-Budačka Rijeka (obilazak: Tušilović-DC6- Vojnić- DC216-Kolarić-ŽC3290-Budačka Rijeka). Na dionicama Budačka Rijeka-Grabovac i Udbina-Gračac vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju prometa semforima (osim od 28. listopada do 01. studenog).

Do 17. listopada u 12 sati zbog radova je prekinut promet na državnoj cesti DC404 Rijeka (D8) – Luka Brajdica – čvorište Draga na ulaznom kraku u smjeru Vežica-čvor Draga. Obilazak: Vežica-tunel Pećine-Brajdica-čvor Draga.

Granični prijelazi

Kolona teretnih vozila na GP Bajakovo, na izlasku duga je oko 1 km.

Do daljnjega granični prijelaz Metković zatvoren je za osobna vozila, u oba smjera.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja u oba smjera vozi se usporeno. U vrijeme pojačanog prometa moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu je katamaranska linija Korčula – Hvar – Split.

Komentiraj