Goran Kovacic/PIXSELL

HAK Magla smanjuje vidljivost, kiša se ponegdje ledi u dodiru s tlom

Kiša mjestimice pada u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj. Ponegdje se kiša ledi u dodiru sa hladnim tlom, upozorava jutros Hrvatski autoklub pozivajući vozače na dodatan oprez. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Magla smanjuje vidljivost u Lici i Gorskom kotaru, sumaglica u središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj. Ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između tunela Bukovo i Tuhobić. Na cestama u gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni.

Zbog prometnih nezgoda na državnoj cesti DC1 između Krnjaka i Slunja u mjestu Točak promet teče jednim trakom, naizmjence; na riječkoj obilaznici između čvorova Orehovica i Diračje u smjeru GP Rupa zatvoren je vozni trak na 26. km u dužini od 200 m.

Autoceste A1, A6 Rijeka-Zagreb, državna cesta DC1 Karlovac-Split, stara cesta kroz Gorski kotar DC3, Jadranska magistrala DC8 te Krčki i Paški mostovi otvoreni su za sve skupine vozila.

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu) na cestama: DC42 u mjestu Poljanak, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, ŽC59125 Perušić-Čanak, sve lokalne i županijske ceste na području Ličko-senjske županije, sve županijske i lokalne ceste na području općina Perušić i Sveti Rok.

Pomorski promet

U prekidu je trajektna linija Lopar-Valbiska.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na GP Pasjak.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Komentiraj