Magla smanjuje vidljivost u većem dijelu unutrašnjosti, a ima je i na dionicama autocesta A1 između Zagreba i Bosiljeva, A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Velike Kopanice, A4 Goričan Zagreb, A5 Osijek-Sredanci i A11 Jakuševec-Lekenik, javlja u srijedu navečer Hrvatski autoklub.

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

U utorak je završeno razmiranje uz autocestu A1 između čvorova Sveti Rok i Zadar 2 te je autocesta prohodna za sve kategorije vozila.

Večeras od 22:00 do 06:00 sati kroz tunel Učku vozit će se uz posebnu regulaciju prometa. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) zbog sanacije nadvožnjaka Kosnica na 35. km zatvoren je pretjecajni prometni trak u smjeru Bregane i u smjeru Lipovca, te se prometuje voznim i zaustavnim tracima uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo (kolona je oko 2 km), a ulazak osobnih na Slavonskom Brodu i Maclju.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja te im savjetujemo da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj