Zbog niskih temperatura u većem dijelu unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, upozorava u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Slavoniji, te na autocestama A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanja Reka i Novska, A4 između čvorova Goričana i Varaždina te između Brezničkog Huma i Ivanje Reke, A5 Osijek-Sredanci, A11 čvor Jakuševac-čvor Lekenik.

Na državnoj cesti DC1 u Velikom Trgovišću, zbog teretnog vozila u kvaru, vozi se jednim trakom, naizmjence.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:

Gorski kotar i riječko zaleđe: ŽC5030 Platak-Kamenjak, ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-G.Jelenje (DC3), ŽC5094 Bater-Stalak, ostale županijske i lokalne ceste na području Delnica i Gornjeg Jelenja.

Zimski su uvjeti na staroj cesti preko Učke i Ćićarije (zabrana je za teretna vozila iznad 7,5t).

Lika: DC42 u mjestu Poljanak i Josipdol-Saborsko, DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo-Mazin-Bruvno, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, ŽC59125 Perušić-Čanak, sve lokalne i županijske ceste na području Ličko-senjske županije, sve županijske i lokalne ceste na području općina Perušić i Sveti Rok.

Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta); DC6 Glina-granični prijelaz Dvor (obilazak je Glina (DC37)-Petrinja-Hrvatska Kostajnica-Dvor); DC64 na dionici Kršan (raskrižje DC64/DC500)-Vozilići; DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci; DC206 Valentinovo-Petrovsko; DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Pojačan je izalazak teretnih vozila na granićnim prijelazima Pasjak, Rupa, Bregana i Macelj.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Komentiraj