HAK Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju

FaH/ Damir SENČAR

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u većem dijelu zemlje. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u središnjoj Hrvatskoj i Gorskom kotaru, te na autocestama A1 između Zagreba i Bosiljevo, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrata i Bosiljevo 2. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog poplavljenog kolnika ili odrona dijela kolnika zatvorene su: ŽC6007 Zadar-Ražanac između mjesta Poljice i Mazija; ŽC6004 Vrsi-Nin; ŽC5126 Smiljan-Novoselo; lokalne ceste Žabica-Lički Novi i Kaniža-Lički Novi.

Vozi se otežano, jednim trakom, na dionicama Jadranske magistrale (DC8) između Murvice i Crnog, u Sukošanu te na županijskoj cesti ŽC6011 Murvica-Smoković-Zemunik.

Na autocesti A1 kroz tunel Plasina (od 151.+180 km do 148.+800 km) vozi se jednom tunelskom cijevi dvosmjerno uz ograničenje brzine 80 km/h, zbog radova do 13. rujna u 18:00. Zbog oštećenja prijelazne naprave na Paškom mostu vozi se uz ograničenje brzine od 30 km/h.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Granični prijelazi

Komentiraj