Zbog prometne nesreće zatvorena je ŽC3034 u mjestu Luka (kod Vrbovca). Obilazak je lokalnim cestama, javlja Hrvatski autoklub.

Danas 22.02., zbog radova vozit će se prema privremenoj regulaciji prometa: od 08:00 do 14:00 sati kroz tunel Sveti Ilija vozit će se naizmjeničnim propuštanjem vozila, od 08:00 zbog radova će biti zatvorena dionica autoceste A7 između čvorova Šmrika i Križišće u smjeru Rijeke.

Promet je pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama. Tijekom dana poteškoće u prometu moguće su na dionicama cesta na kojima se vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici i Dalmaciji, te na autocesti A1 na mostu Gacka i na dionici između čvorova Gospić i Posedarje. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog radova se vozi uz privremenu regulaciju na: autocesti A1 na vijaduktu Božići u smjeru Splita,
autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Orehovica i Čavle vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Rijeke), u dužini od oko 2 km, zbog radova na vijaduktu Svilno, (do 1.lipnja), autocesti A3 Bregana-Lipovac, između Kutine i Novske od 118. do 121. km u oba smjera; autocesti A4 Goričan-Zagreb, u zoni čvora Kraljevečki Novaki, u smjeru Varaždina, (do 13.ožujka), Istarskom ipsilonu, dionici čvor Lupoglav-tunel Učka; raskrižju državne ceste DC427 i čvora Rujevica, na riječkoj obilaznici, na izlaznom kraku čvora Rujevica u smjeru GP Rupa.

Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta), DC8 Jadranska magistrala kroz Posedarje, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor (obilazak je Glina (DC37)-Petrinja-Hrvatska Kostajnica-Dvor), DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci, DC206 Valentinovo-Petrovsko, DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju.

Do 1. svibnja na snazi je nova regulacija prometa na županijskoj cesti ŽC6253 Solin-Klis u Solinu, (samo u smjeru Splita), na dionici Bilankuša-Solin Širina. Obilazak za smjer Klis-Solin-Split: skretanje preko raskrižja Bilankuša na LC67065 Ulica don Frane Bulića-Kaštelanska cesta-ŽC6137 Salonitanska ulica-raskrižje Solin Širina-Solin-Split, a smjer Split-Solin-Klis ostaje nepromijenjen.

Zbog radova u ulici Bana Jelačića u Kaštel Starom, vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u naselju Tušilović; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika), DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali: u mjestu Poličnik, između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani i mjestu Krilo Jesenice, na dionici Zaton Doli-Bistrina i kod raskrižja Srebreno, DC27 Zaton Obrovački-Karin na mostu Bijela, DC75 na južnoj obilaznici Poreča na dionici Vrvari-Bijela; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću; DC423 na raskrižju Osječke ulice i Ulice Nikole Šubića Zrinskog (DC423) u Slavonskom Brodu; DC303 Rovinjsko Selo-Brajkovići-Kurili.

Granični prijelazi

Pojačan je promet teretnih vozila na GP Bajakovo, Pasjak i Klek na izlasku.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj