Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, a ima je i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati i vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema u Gorskom kotaru, sjevernom Hrvatskom primorju, Lici i u Zadarskoj županiji: ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak; ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk; ŽC5062 Lič-Lukovo; ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine; ŽC5030 Platak-Kamenjak; ŽC5110 Krmpote-Alan, ŽC5062 Bribir-Lukovo; ŽC5094 Breze-Stalak; ostale županijske i lokalne ceste na području Čabra, Delnica i Vrbovskog, DC42 u mjestu Poljanak, DC218 Doboselo-Mazin-Bruvno, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Zbog vode na kolniku zatvorena je županijska cesta ŽC5162 Smiljan-Rosulje-Novoselo.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj