Zbog prometne nezgode vozi se usporeno, jednim trakom, uz ograničenje brzine na autocesti A1, između čvora Šibenik i odmorišta Vrpolje (327+800 km), u smjeru Dubrovnika, javlja Hrvatski autoklub.

Na pojedinim dionicama autocesta te državnih i županijskih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji. Zbog privremene regulacije najčešće se vozi suženim kolnikom, pa vozače pozivaju na strpljenje te ih podsjećaju da prilagode brzinu i način vožnje takvim uvjetima.

Do 14. srpnja na dionici državne ceste DC1 u Kninu, zbog sanacije mostova Bulin 1 i Bulin 2, vozit će se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Radovi na autocestama:
A1 Zagreb-Split-Ploče kroz tunele Malu Kapelu i Brinje promet teče dvosmjerno (jednom tunelskom cijevi);
A2 Zagreb-Macelj promet teče dvosmjerno zbog radova između čvorova Jankomir i Zaprešić (1+390 do 4+390 km) te između čvorova Sveti Križ Začretje i Krapina (između 38. +100 i 41. +200 km); A3 Bregana-Lipovac vozi se dvosmjerno u zoni mosta Kutina-Ilova (106.+180 km) te između Kutine i Novske (od 117.+400 km do 120.+900 km), A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno.

A7 Orehovica-Šmrika zatvorene su dionice Hreljin-Šmrika u smjeru Krka i Šmrika-Križišće u smjeru Zagreba (do 2. lipnja).

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, Jadranska magistrala kroz Posedarje (DC8).

Najava radova za danas 30. svibnja 2017. godine:

Od danas u 07:30 do 31. svibnja u 18:00 bit će zatvorena dionica državne ceste DC56 od Tromilje do ulaska u NP Krka. Obilazno će se voziti: Tromilja-čvor Šibenik-čvor Skradin.
od 09:00 do 17:00 sati bit će zatvorena županijska cesta za Platak (ŽC 5030), zbog radova;
od 08:00 do 17:00 sati, državna cesta DC47 u Jasenovcu bit će zatvorena za sav promet zbog radova na željezničko-cestovnom prijelazu Košutarica. Obilazno će se voziti: Jasenovac-Ulica Hrvatskih branitelja-Trg kralja Petra Svačića-Ulica Vladimira Nazora-stara cesta i obrnuto

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestima Mostanje i Tušilović, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu; DC23 kroz Dugu Resu; DC47 Lipik-Novska; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani, na dionicama Zaton Doli-Bistrina; DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana; DC206 Valentinovo-Petrovsko; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću; DC62 Veliki Prolog-Metković zbog sanacije Mosta Metković.

U prometu je svakodnevno velik broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Granični prijelazi

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Mole se korisnici za strpljenje i razumijevanje.

Prema dojavi MUP-a, stanje na graničnim prijelazima u 08:00 sati:

Na svim graničnim prijelazima promet teče bez dužih čekanja.

Radovi na graničnim prijelazima:
Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa;
Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj