Na većini je važnijih cestovnih pravaca promet srednje gust te se vozi bez poteškoća. Tijekom dana zastoji su mogući na gradskim prometnicama, dionicama cesta gdje traju radovi, duž Jadranske magistrale na prilazima gradovima i turističkim središtima te na pojedinim graničnim prijelazima, javlja Hrvatski autoklub.

Od 9 do 11 sati zatvara se cesta Dvor- Hrvatska Kostajnica (obljetnica pogibije hrvatskih policajaca).
Obilazak:Dvor-Glina-Kostajnica

Državnom cestom DC1 u Kninu, do 31. srpnja, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, 26.srpnja od 20:00 do 03:00 sata, zbog radova u tunelima, bit će zatvorena dionica između čvorova Krapina i Trakošćan. Promet će u oba smjera teći obilazno državnom cestom DC1.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 između Gornjeg Stupnika i Svetonedeljske ulice, DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35), DC502 Smilčić-Pridraga.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu; DC23 kroz Dugu Resu; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno; DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo, DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza); DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Granični prijelazi

Tijekom dana zbog povećane gustoće prometa moguća su duža čekanja na pojedinim graničnim prijelazima (Gornji Brgat, Karasovići, Vitaljina, Kaštel, Plovanija).

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Korisnici se mole za strpljenje i razumijevanje.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj