Goran Kovacic/PIXSELL

HAK Magla mjestimice smanjuje vidljivost, kolnici vlažni i skliski

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, dijelu Dalmacije te na širem riječkom području, a ima je i na dionicama autocesta A1 između čvorova Žuta Lokva i Gospić te Vrgorac i Ploče, A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić te A10 Čarapine-Ploče, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Kolnici su vlažni i skliski te se vozače moli za oprez. Mogući su odroni na cestama u gorju te duž Jadranske ( DC8) i Ličke (DC1) magistrale. Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, mogući su zastoji.

 

  • Na autocesti A1, kroz tunel Sveti Marko u smjeru Rijeke/Splita te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

 

Vozi se uz privremenu regulaciju prometa na cestama DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na predjelu Križice, kod Hrvaca i od 7 do 16 sati (osim vikendima) na dionici Vrlika-Sinj na predjelu Ustića Draga i kod mjesta Kukuzovac; DC8 Jadranskoj magistrali u Podstrani i DC28 Novi Glog-Kenđelovac.

Do 15. veljače zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz grad Vrbovec.

Večeras, 02./03. veljače, od 21 sat do 06 sati ujutro kroz tunel Učku vozit će se uz posebnu regulaciju prometa.

Večeras, 02./03. veljače, od 22,00 do 06,00 sati bit će zatvorena DC404 između čvora Vežica i križanja s ulicom Andrije Kačića Miošića u Rijeci.

Večeras, 02./03. veljače, od 21 sat do 05 sati ujutro, zbog radova održavanja u tunelima Sveta Tri Kralja i Frukov Krč, bit će za sav promet biti zatvorena autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1.

Večeras, 02./03. veljače, od 21:30 do 5:30 ujutro, bit će zatvorena ‘Brza cesta Solin-Klis (DC1), smjer čvor Klis Grlo – Split, zbog radova u tunelu Mravince. Obilazak je ‘starom kliškom cestom’ (ŽC6253).

Granični prijelazi

Do 24. veljače do 16,00 sati zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Do 18. travnja zbog radova na trajektnom pristaništu u Loparu u prekidu je trajekt na liniji Valbiska (otok Krk) – Lopar (otok Rab).

Komentiraj