Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ima je na autocestama: A1 Zagreb-Karlovac, A3 Bregana-Lipovac na dionici Bregana-Ivanja Reka i Velika Kopanica-Lipovac, A4 Zagreb-Goričan između Brezničkog Huma i Zagreba, A11 Jakuševec-Lekenik, javlja Hrvatski autoklub.

Zbog niskih temperatura u većem dijelu unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Jak vjetar usporava vožnju na dionicama autocesta: A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Vozi se uz ograničenja brzine no autoceste su otvorene za sav promet.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) na predjelu Rokića u Šibeniku, promet se povremeno prekida zbog razminiranja, svakodnevno (do 28. siječnja) od 08:00 do 15:00. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta. Moguć je i obilazak: čvor Vidici-tunel Dumbočica-Dubrava-čvor Meterize, i obrnuto.

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu) na cestama: DC42 u mjestu Poljanak i Josipdol-Saborsko, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, ŽC59125 Perušić-Čanak, sve lokalne i županijske ceste na području Ličko-senjske županije, sve županijske i lokalne ceste na području općina Perušić i Sveti Rok.

Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta), DC6 Glina-granični prijelaz Dvor (obilazak je Glina (DC37)-Petrinja-Hrvatska Kostajnica-Dvor), DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci, DC64 na dionici Kršan (raskrižje DC64/DC500)-Vozilići, DC206 Valentinovo-Petrovsko, DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju, DC303 Brajkovići-čvor Kanfanar.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u naselju Tušilović; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali: Krešimirova ulica u Rijeci, između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani i mjestu Krilo Jesenice, na dionici Zaton Doli-Bistrina i kod raskrižja Srebreno, DC27 Zaton Obrovački-Karin na mostu Bijela, DC75 na južnoj obilaznici Poreča na dionici Vrvari-Bijela;
DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću; DC423 na raskrižju Osječke ulice i Ulice Nikole Šubića Zrinskog (DC423) u Slavonskom Brodu; DC303 Rovinjsko Selo-Brajkovići-Kurili.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj