U većem dijelu unutrašnjosti zbog niskih je temperatura moguća mjestimična poledica, upozorava u ponedjeljak poslijepodne Hrvatski autoklub te vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje, posebice na mostovima i nadvožnjacima, pripaze na siguran razmak između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A6 između čvora Oštrovica i tunela Tuhobić, a na dionici autoceste A1 između Gospića i tunela Sveti Rok zbog kiše i mokrih kolnika vozi se uz ograničenje brzine na 100 km/h.

Zbog izvanrednih radova na održavanju na autocesti A2 Zagreb-Macelj, poslije čvora Jankomir u smjeru naplate Zaprešić (3+800 km do 4+800 km) vozi se usporeno, jednim trakom, u koloni od oko 1,5 km.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Pojačan je putnički promet na graničnim prijelazima:

  • izlazak: Bregana (kolona je oko 3 km) i Macelj;
  • ulazak: Bajakovo, Slavonski Brod, Maljevac, Ličko Petrovo Selo (2 sata);
  • oba smjera: Stara Gradiška, Vinjani Donji i Metković.

Zbog praznika u Republici Sloveniji večeras do 21 sat zabranjen je promet za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t. Zbog gužvi i čekanja na većini graničnih prijelaza, vozačima savjetujemo da na put krenu kasnije poslijepodne.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja te im savjetujemo da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Prognoza HAK-a za bladan Sveta tri kralja

“Produženi vikend blagdana Sveta tri kralja dovest će na naše prometnice značajan broj vozila. Razlog tome je produženi vikend, povratak velikog broja turista iz smjera istoka prema zapadnoeuropskim državama kao i početak skijaškog vikenda za dio građana Republike Hrvatske.

Zbog svega navedenog, očekuju nas značajne gužve na našim prometnicama i graničnim prijelazima.

Pojačan promet očekuje nas već u četvrtak 5. siječnja u popodnevnim satima te cijelog vikenda, 7. i 8. siječnja od ranih jutarnjih sati. Najznačajnijih gužvi bit će na glavnim cestovnim pravcima A3 Bregana-Lipovac, u smjeru graničnog prijelaza Bregana (izlaz iz RH), A2 Zagreb-Macelj prema GP Macelj, sa zastojima na naplatnim postajama Zagreb-istok i Trakošćan. Na ulasku u Hrvatsku gužvi će biti na graničnim prijelazima Bajakovo (sa Srbijom), Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Maljevac (s BIH), dok će se na izlasku najduže čekati na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Pasjak i Rupa.

Zbog odlaska na skijaške destinacije u Francuskoj, Italiji, Austriji i Sloveniji, u ranim jutarnjim satima u subotu, 7. siječnja 2017. (između 4:00 i 8:00 sati), očekuju nas gužve i čekanja na graničnim prijelazima prema Sloveniji, poglavito na prijelazima Bregana i Macelj.”

Komentiraj