HAK: Kolnici skliski, poledica, otežan promet oko Petrinje i Siska

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na pojedinim cestama u Lici zimski su uvjeti i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema. Zbog vode na kolniku zatvorene su pojedine županijske i lokalne ceste na području Like i gradova Karlovca i Vrgorca. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Prometna nesreća na autocesti A7 u tunelu ŠKURINJE I u smjeru GP Rupa. Prometuje se jednim trakom uz ograničenje brzine od 40 km/h. Molimo korisnike za strpljenje.

Zbog razornog potresa vozi se otežano na pojedinim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji. Moguće su gužve na svim prilazima Petrinji, Glini i Sisku te okolnim mjestima, a HAK poziva vozače da prate upute nadležnih službi.

Privremeno je ukinut sustav propusnica za cijelu Hrvatsku, pa su uklonjeni i policijski kontrolni punktovi između županija.

Za sav promet zatvorene su cesta Sveti Rok-Mali Alan i cesta Sušanj-Štirovača.

Komentiraj