HAK: Kolnici skliski, jak vjetar ometa promet

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog jakog vjetra, na Jadranskoj magistrali između Bakra i Svete Marije Magdalene (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Jak vjetar puše na autocestama: A1 između tunela Bristovac i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenje brzine no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Zbog vode na kolniku prekinut je promet na cestama: državnoj cesti DC33 Drniš-Knin. Obilazak: Vrbnik-Oklaj-Drniš; lokalnoj cesti Ponte Porton kod skretanja za Završje; lokalnoj cesti LC33138 u mjestu Piljenice (oštećenje mosta).

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Na liniji 338 Valbiska – Lopar uvedena su izvanredna putovanja na dan 30.05. 2019.god. s polascima iz Lopara u 09:30 sati te iz Valbiske u 11:15 sati.

Djelomična izmjena reda plovidbe na liniji 631, Supetar – Split, 09.06.2019.: trajekt na relaciji Supetar – Split isplovit će iz luke Supetar u 23:45 sati (umjesto u 22:45).

Zbog kvara ne plovi katamaran “Bišovo”.

Granični prijelazi

Teretna vozila na GP Bajakovo na izlaz čekaju do sat vremena, a na GP Tovarnik između jednog i dva sata. Na ulaz u zemlju osobni automobili na GP Bregana čekaju do pola sata.

Komentiraj