Goran Kovacic/PIXSELL

HAK Kolnici skliski i mokri, magla smanjuje vidljivost, prometne nesreće na A1 i A4

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Slavoniji., javlja jutros Hrvatski autoklub i poziva vozače na opreznu vožnju. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i Gorskom kotaru, a ima je i na autocestama: A1 između čvorova otočac i Gospić te na A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Bosiljevo 2. Mogući su odroni duž Jadranske (DC8) i Ličke magistrale (DC1) te na ostalim cestama kroz gorja .

Zbog prometne nezgode na autocesti A1, na 42. km prije čvora Karlovac, u smjeru Zagreba vozi se usporeno, pretjecajnim trakom.

Zbog prometne nezgode na autocesti A4 Goričan-Zagreb, na izlaznom kraku čvora Ivanja reka u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni od oko 500m.

Zbog radova se vozi dvosmjerno, jednom stranom kolnika, na autocestama: A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zabok (od 23. +350 do 20. +350 km); A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanić Grad i Križ (od 69. +150m do 72. +150 km).

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bregana, kolona je oko 4 km.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj