HAK Kolnici skliski i mokri, ledena kiša usporava promet

Ivo Cagalj/PIXSELL

Kolnici su skliski i mokri mjestimice u Dalmaciji, Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru. Snijeg mjestimice pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, upozorava jutros Hrvatski autoklub. Ledena kiša mjestimice usporava promet u Lici i Gorskom kotaru. Ima je mjestimice i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice te na dionici državne ceste DC1 Udbina-Gračac.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče otvorena je za sve skupine vozila. Na dionici između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Na dionici državne ceste DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac, zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar) i Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupina), a između Bakra i Senja dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama. dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na: DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac, DC25 Korenica-Lički Osik, DC42 u mjestu Poljanak, DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, DC522 Čvor Udbina-čvor Gornja Ploča, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, ŽC59125 Perušić-Čanak, ŽC5203 Dobroselo-Srb.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zbog prometne nezgode na 78. km, nakon čvora Križ, u smjeru istoka treba voziti opreznije.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Zbog kvara broda „POSTIRA“ koji održava brodsku liniju 807 Dubrovnik – Koločep – Lopud – Suđurađ (Šipan), linija će se održavati prema važećem redu plovidbe i to s trajektom „Mate Balota“ . Isti trajekt ne može pristati u Koločep te će iz luke Koločep za Dubrovnik i obrnuto putnike prevoziti unajmljeni brod “Transfer” brodara Miljas Adria iz Cavtata prema redu plovidbe brodske linije 807 Dubrovnik – Koločep – Lopud – Suđurađ (Šipan). Privremeno se obustavlja trajektna linija 831 Dubrovnik – Lopud – Suđurađ (Šipan), jer će trajekt za Suđurađ prometovati 4 puta dnevno u sklopu linije 807.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima: Bregana (1 km), Pasjak i Rupa.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Komentiraj