Goran Kovacic/PIXSELL

HAK Kolnici mokri, jak vjetar na dionici A6 Kikovica-Delnice

Kolona je i zastoj na državnoj cesti DC1 kod mjesta Tušilović, zbog radova, a vozi se uz regulaciju prometa semaforima, javlja Hrvatski autoklub.

Na autocesti A1 kroz tunel Mali Prolog u smjeru Dubrovnika, vozi se jednim trakom, zbog vozila u kvaru.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Dalmaciji, Istri, Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju i središnjoj Hrvatskoj. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) voze sa upaljenim dnevnim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Jak vjetar usporava vožnju na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Delnice. Vozi se uz ograničenje brzine.

Na pojedinim dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom, povremeno je moguća vožnja u koloni ili zastoj u prometu. Vozače pozivaju na strpljenje i dodatni oprez.

Zbog sanacije mostova Bulin 1 i Bulin 2 na dionici državne ceste DC1 u Kninu vozi se naizmjence, jednim trakom (do 14. srpnja). Promet je zabranjen vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Radovi na autocestama: A1 od 7.km do 8.+500 km u smjeru Rijeke/Splita vozi se suženim kolnikom, kroz tunel Plasinu vozi se jednom tunelskom cijevi dvosmjerno; A2 Zagreb-Macelj između Zaprešića i Zaboka promet teče dvosmjerno od 20. +300 do 18. +100 km; A4 Goričan-Zagreb zatvoreni su: izlazni krak čvora Popovec iz smjera Goričana prema Popovcu te ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); na pristupnoj cesti čvora Popovec (DC29-A4) promet teče naizmjence (semafori), a u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom; A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno; na Istarskom ipsilonu na dionici čvor Lupoglav-tunel Učka promet teče naizmjence uz semafore 27.04.2017 od 08:00 do završetka radova zbog redovnog održavanja na autocesti A7 čvor Hreljin – čvor Sv.Kuzam (u smjeru Rijeke) i čvor Draga- čvor Sv.Kuzam (u smjeru Krka) bit će zatvoren vozni trak.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, Jadranska magistrala kroz Posedarje (DC8), DC38 u Pleternici (sanacija željezničko cestovnog prijelaza), ŽC3106 Klinča Selo (DC1)-Kupinec (DC36), ŽC5072 Žbandaj-Lovreč. Obilazak: Sv. Lovreč-Baderna-Žbandaj.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestima Klinča Sela, Mostanje i Tušilović, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić, DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali:, na predjelu Kozjača (između Karlobaga i Paklenice) između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani, na dionicama Zaton Doli-Bistrina i kod raskrižja Srebreno; DC34 Valpovo-Josipovac, obilaznica Valpova; na DC59 u mjestu Radučić, DC66 u Opatiji na Novoj cesti, te dionica Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana; DC206 Valentinovo-Petrovsko; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću; DC62 Veliki Prolog-Metković zbog sanacije Mosta Metković.

Granični prijelazi

S obzirom na povremene, sustavne granične kontrole i pojačan promet moguća su i duža čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Vozače mole za strpljenje i razumijevanje.

Prema dojavama MUP-a od 08:00 čekanja su na graničnim prijelazima:
ulazak: Bregana, Pribanjci, Jurovski Brod, Pasjak, Lupinjak, Macelj,
izlazak: Županja.

Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila (kolona je oko 2.km).

Radovi na graničnim prijelazima:
Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa;
Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.
Vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja, posebice tijekom vikenda.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Zbog jakog juga u prekidu su:
trajektna linija: Split-Vela Luka, Lopar-Valbiska
katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka; Rijeka-Rab-Novalja; Ubli-Vela Luka-Hvar-Split; Korčula-Hvar-Split; Jelsa-Bol-Split; Vis-Split; Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj.
brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak.

Katamaran na liniji Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist ne pristaje u luke Molat i Brgulje. Pristajanje na otok Ist je u luci Kosirača.

Komentiraj