HAK Kolnici mokri i sliski, magla u Lici i središnjoj Hrvatskoj

Nikola Cutuk/PIXSELL

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj, javlja jutros Hrvatski autoklub te upozorava kako su mogući odroni zemlje i kamenja.

U Lici i središnjoj Hrvatskoj ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost i na dionicama autoceste A1 između Zagreba i Karlovca, tunela Mala Kapela i čvora Otočac. HAK savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

U utorak do 18 sati kroz tunel Mala Kapela na autocesti A1 u smjeru mora vozi se jednim trakom. Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorena je županijska cesta ŽC5028 od skretanja za Podhum (LC58021) do DC3 (Soboli) i ŽC5028 od Vlačine do Soboli (DC3).

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb zbog radova na mostu Kašina u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom usporeno uz ograničenje brzine 60 km/h.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja te im savjetujemo da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Komentiraj