HAK: Kolnici mokri i skliski u Istri i Hrvatskom primorju

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Lici, Slavoniji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mogući su odroni, javlja jutros Hrvataki autoklub.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa HAK moli vozače za strpljenje i upozoravamo ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

A2 Zagreb-Macelj: između čvorova Zaprešić i Zabok (od 19. +300 do 21. +500 km) vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine.

Zagrebačka obilaznica (A3): radovi između čvorova Buzin i Ivanja Reka od 26. +500 do 38. +600 km u smjeru istoka vozi se jednim trakom.

Istarski ipsilon: u čvoru Ivoli zatvoren je izlaz iz smjera Rijeke te ulaz u smjeru Pule, u čvoru Cerovlje zatvoren je izlaz iz smjera Pazina te ulaz u smjeru Rijeke, na snazi su sljedeća ograničenja, odnosno zabrane za prolaske izvanrednih prijevoza na autocestama A8 i A9 Istarskog ipsilona: dionica čvor Kanfanar – čvor Medaki (max. širina 2,75 m), dionica čvor Medaki – čvor Kanfanar (max. širina 2,75 m), dionica čvor Rogovići – čvor Ivoli (max. širina 3,00 m), dionica čvor Ivoli – čvor Cerovlje (max. širina 2,80 m), dionica čvor Cerovlje – čvor Lupoglav (max. širina 3,00 m), dionica čvor Lupoglav – čvor Vranja (max. širina 3,00 m).

DC1 „Brza cesta Solin – Klis“: do 30. lipnja, u noćnim satima od 22:00 do 05:00 sati zatvara se DC1, „Brza cesta Solin – Klis“, u smjeru Splita. Obilazak je “starom kliškom cestom” (ŽC6253).

U prekidu je brodska linija Zadar-Preko. U subotu, 20. lipnja 2020. godine, katamaran na liniji Vis – Hvar – Milna – Split, na oba će putovanja, i iz Splita te iz Visa, pristati u luci Hvar.

Teretna vozila na ulaz u zemlju na Bregani čekaju oko sat vremena, a na izlaz oko pola sata.

Komentiraj