HAK Kolnici mokri i skliski, smanjena vidljivost na autocestama

Goran Kovacic/PIXSELL

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Lici, Dalmaciji te dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske, javlja jutros Hrvatski autoklub. Mogući su odroni zemlje i kamenja. U Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranje te sjevero-zapadnoj Hrvatskoj ponegdje ima i magle ili sumaglice.

Smanjena je vidljivost i na dionicama autocesta: A1 između čvorova Otočac i Gospić, A4 Goričan-Zagreb između GP Goričan i čvora Čakovec te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrata i Vrbovsko, dok jak vjetar puše između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog kiše i loših vremenskih uvjeta danas je odgođeno razminiranje uz autocestu A1 između čvorova Sveti Rok i Zadar II te je autocesta otvorena. Odluka o daljnjem zatvaranju autoceste donijet će se danas, 26.studenog 2016.god. do 15 sati.

Promet teče dvosmjerno, jednom stranom kolnika, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km).

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorena je županijska cesta ŽC5028 od skretanja za Podhum (LC58021) do DC3 (Soboli) i ŽC5028 od Vlačine do Soboli (DC3).

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na GP Bajakovo, ulazak osobnih na Slavonskom Brodu.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja te im savjetujemo da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj