HAK Kolnici mokri i skliski, prometna nesreća na A5, jak vjetar usporava promet

HINA/ Dario GRZELJ

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog prometne nezgode na 49km+750m autoceste A5 Beli Manastir-Osijek-Svilaj, između Đakova i Čepina, u smjeru Osijeka, zatvorena je preticajna traka.

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu, i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Jak vjetar usporava promet i na dionicama autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, i A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Pomorski promet

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su:

  • trajektna linija:

Vela Luka-Ubli s polaskom u 09.00 h

  • katamaranske linije:

Pula-Mali Lošinj-Zadar,
Ubli-Vela Luka-Hvar-Split,
Dubrovnik-Korčula-Hvar-Bol-Split,
Split-Hvar-Korčula s polaskom u 09:45 sati

Granični prijelazi

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) moguća je vožnja u kolonama i kratkotrajni zastoji posebice za vrijeme pojačane gustoće prometa.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika.

Komentiraj