HAK Kolnici mokri i skliski, ograničenja u prometu na Jadranskoj magistrali

Goran Kovacic/PIXSELL

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Lici, Gorskom kotaru te dijelu središnje Hrvatske, Dalmacije i Slavonije. Ugaženog snijega ima mjestimice na cestama u Lici. Mogući su odroni zemlje i kamenja duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale te na ostalim cestama u gorju, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog opasnosti od naleta na životinju na riječkoj obilaznici kod čvora Orehovica vozi se uz ograničenje brzine.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i mosta Maslenica vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h zbog jakih, bočnih udara vjetra (bure).

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti, a ima je i na autocestama: A3 Bregana-Lipovac između Nove Gradiške i Lipovca te na A5 Osijek-Sredanci.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama Lika i dio Zadarske županije: DC42 u mjestu Poljanak, DC218 GP Užljebić-Dobroselo-Mazin-Bruvno, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Na izlaznom kraku čvora Rujevica u smjeru GP Rupa, zbog rekonstrukcije raskrižja na državnoj cesti D427- čvor Rujevica (riječka obilaznica), vozi se usporeno suženim kolnikom.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Trajekt na liniji 602 Split- Vis u nedjelju 19.02.2017. isplovit će iz luke Split u 19,30 (umjesto 19,00 sati).

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Komentiraj