Igor Soban/PIXSELL

HAK Kolnici mokri i skliski, magla smanjuje vidljivost, jak vjetar na A1 i A6

Kolnici su mjestimice mokri i skliski od kiše u Lici, Slavoniji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, javlja jutros Hrvatski autoklub upozoravajući da je zbog niskih temperatura moguće smrzavanje kiše u dodiru s tlom i stvaranje poledice.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Ima je i na dionici autoceste A4 Goričan-Zagreb između Varaždina i Zagreba.

Jak vjetar usporava vožnju na autocestama: A1 između tunela Svetog Roka i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenja brzine no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Zbog teretnog vozila u kvaru na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je isključni trak za odmorište Lepenica u smjeru Rijeke u dužini od 50 m.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

30. prosinca trajekt će isploviti iz luke Stari Grad za luku Split u 18:30 sati umjesto u 17:30 sati.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima Bregana i Pasjak.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa HAK upozorava vozače na gužve i duža čekanja te im savjetuje da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Komentiraj