Goran Kovacic/PIXSELL

HAK Kolnici mokri i skliski, magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju

Kolnici su mokri ili vlažni te skliski u većem dijelu zemlje, javlja jutros Hrvatski autoklub te upozorava na maglu koja smanjuje vidljivost i mjestimice usporava vožnju u Lici i Gorskom kotaru, te na autocestama: A1 između čvora Bosiljevo i tunela Mala Kapela, čvorova Otočac i Gospić te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrata i Vrbovsko.

 

  • Zbog prometne nezgode na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na 62. km, kod čvora Oštrovica, u smjeru Rijeke zatvoren je sporovozni trak.

 

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac, u smjeru Zagreba, vozi se usporeno, jednim trakom, a iza vijadukta Bukovo u smjeru Rijeke uz ograničenje brzine zbog sanacije odrona.

Na autocesti A1 zbog radova u tunelu Sveti Rok, u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno.

Granični prijelazi

Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila, kolona je oko 3 km.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Do 24. ožujka 2016. god. zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu je katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

Do 18. travnja zbog radova u trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).

Od 6.ožujka djelomično se mijenja vansezonski red plovidbe linije 431 Zadar (Gaženica) – Ošljak – Preko. Trajekt pristaje u Ošljaku u putovanjima od ponedjeljka do subote iz Zadra (Gaženice) u 07:30 i 14:45, a iz Preka u 12:15 i 18:40 sati. Nedjeljom i blagdanom pristaje u Ošljaku u putovanjima iz Zadra (Gaženice) u 09:30 i 13:30, a iz Preka u 08:15 i 18:40 sati. (Zbog pristajanja u Ošljaku putovanje traje ukupno 30 minuta).

Komentiraj