HAK Kolnici mokri i skliski, magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju

Nikola Cutuk/PIXSELL

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj kolnici su mjestimice mokri i skliski. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru i Lici, te na na autocestama: A1 između čvora Bosiljevo i tunela Sveti Rok, a na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između tunela Pod Vugleš i čvora Bosiljevo. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno mogući na dionicama cesta gdje traju radovi, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog radova zatvorena je dionica državne ceste DC1 Tušilović-Budačka Rijeka (obilazak: Tušilović-DC6- Vojnić- DC216-Kolarić-ŽC3290-Budačka Rijeka). Na dionicama Budačka Rijeka-Grabovac i Udbina-Gračac vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju prometa semforima (osim od 28. listopada do 1. studenog).

Od 18. listopada od 07,00 sati do 19. listopada do 17,00 sati zbog radova na državnoj cesti DC36 Karlovac-Šišljavić u Ulici Selce u Karlovcu vozit će se jednim trakom naizmjence uz semafore.

  • Zbog radova se vozi dvosmjerno, jednom stranom kolnika, na autocestama:
    A1 između čvorova Otočac i Perušić na mostu Gacka;
  • A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zabok (u duljini od oko 3 km);
  • A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanić Grad i Križ u zoni mosta Deanovac, te između čvorova Kutina i Okučani u zoni mostova Ilova i Roždanik;
  • A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km)

Granični prijelazi

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja u oba smjera vozi se usporeno. U vrijeme pojačanog prometa moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj