Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji i Baranji, javlja u subotu Hrvatski autolub, koji upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče (vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići); autocesta A6 Rijeka-Zagreb; stara cesta kroz Gorski kotar – DC3; Krčki i Paški mostovi.

Zbog jakog vjetra na autocesti A7 Draga-Šmrika i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici: DC42 u mjestu Poljanak, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, sve županijske i lokalne ceste na području Korenice.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Komentiraj