HAK Kolnici mokri i skliski, jak vjetar na A6, magla smanjuje vidljivost

Ivo Cagalj/PIXSELL

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru, vlažni u većem dijelu ostatka unutrašnjosti. Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Vrata, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Magla smanjuje vidljivost u Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji. Ima je i na dionicama autocesta: A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac; A3 Bregana-Lipovac između Nove Gradiške i Lipovca; duž cijele A5 Osijek-Sredanci; A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Sleme.

Zbog radova na dionici autoceste A1 Bosiljevo 2-Jastrebarsko u smjeru Zagreba od 42. do 38. i od 25. +500 do 23. +500 km, vozi se jednim trakom.

Zbog radova, zatvorena je dionica državne ceste DC1 Tušilović-Budačka Rijeka (obilazak: Tušilović-DC6-Vojnić-DC216-Kolarić-ŽC3290-Budačka Rijeka). Na dionici Budačka Rijeka-Grabovac (osim od 28. listopada do 1. studenog), u zoni radova, vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima, a između Udbine i Gračaca, do 24. listopada, uz privremenu regulaciju prometa.

Za sav su promet, zbog radova, zatvorene ceste: most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin); državna cesta DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od čvora Bračak do Bedekovčine (do 20. prosinca 2016.); DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju; ŽC5209 Ponte Porton-Vižinada. Obilazak: Vižinada-Tićan-Karojba-Motovun-DC44 Ponte Porton.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja u oba smjera vozi se usporeno. U vrijeme pojačanog prometa moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Komentiraj