HAK Kolnici mokri i skliski, jak vjetar na A1, A6 i riječkoj obilaznici

Goran Kovacic/PIXSELL

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski. Mogući su odroni zemlje i kamenja, javlja jutros HAK te vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Nakon uklanjanja vozila iz prometne nesreće, normaliziran je promet na državnoj cesti DC1 (Stara zagorska magistrala) kod Zaprešića. Autoceste A1 i A6 Rijeka-Zagreb te državne ceste: DC1 i Stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) otvorene su za sve skupine vozila.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

 

  • Jak vjetar puše na riječkoj obilaznici na mostu Rječina, autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići.

 

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su ceste DC36 u mjestu Koritinja (između Karlovca i Pisarovine) i kod naselja Stari Farkašić, ŽC3156 Mala Gorica-Žažina, ŽC3231 u mjestu Šibine, LC33196 kod mjesta Drenovac.

Na županijskoj cesti Bjelopolje-Donji Lapac zimski su uvjeti, a zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba i zbog sanacije odrona, iza vijadukta Bukovo, u smjeru Rijeke vozi se usporeno, jednim trakom.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Do 24. veljače do 16,00 sati zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Do 18. travnja zbog radova na trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).

Komentiraj