HAK: Kolnici mokri i skliski, i dalje se vozi otežano u Sisačko-moslavačkoj županiji

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Mogući su odroni, javlja u četvrtak Hrvatski autoklub koji savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog oštećenja kolnika ili vode na kolniku zatvorene su: DC30 kroz centar Petrinje (obilazak Ulicom Matije Gupca); ŽC3121 Tišina-Palanjek (obilazak je ŽC3274 Palanjek-Mahovo); ŽC3070 Dugo Selo-Rugvica-Oborovo (obilazak je preko Sesvetskog Kraljevca i Otoka Svibovskog); ŽC Kosinjski most-G. Kosinj-Bakovac i ŽC Zalužnica-Doljani; LC33134 u mjestu Rausovac (obilazak: LC33127 Selište Kostajničko-Hrvatska Kostajnica); LC67207 Vrgorac-Orah; LC67209 Veliki Prolog-Draževitići.

Vozi se otežano (oštećenja uzrokovana potresom i odroni): na mostu Brest kod Petrinje (uz ograničenje brzine od 30 km/h) ili obilazno: Žažina-Sisak-Mošćenica-Petrinja i obrnuto; na državnoj cesti DC3 u mjestu Dubravci; na županijskoj cesti ŽC3232 Majske Poljane-Glina na mostu preko rijeke Maje dopušten je promet vozilima do 3,5 tone.

Vozi se otežano i na drugim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima.

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema) na pojedinim cestama u Lici.

Pomorski promet

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj