Kolnici su mjestimice vlažni u Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a mogući su odroni zemlje i kamenja. Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama, u zonama radova mogući su zastoji, javlja Hrvatski autoklub.

 

  • Na autocesti A3 Bregana-Lipovac između naplatnih postaja Zagreb istok i čvora Ivanić Grad na 56. km opasnost je od životinje na kolniku. Prema dojavi radi se o srni.

 

Zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka. Danas, 14. travnja od 08 sati bit će zatvoren vozni trak između čvorova Križišće i Hreljin u smjeru Zagreba.

Na autocesti A1 kroz tunel Bisko do 17 sati vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na Bajakovu (kolona je duga oko 1 km), ulazak na Županji.

Do 15.06.2016.g. na državnoj cesti DC201 u blizini graničnog prijelaza Požane/Sočerga vozi se uz regulaciju prometa semaforima, a i dalje je zabrana prometa za autobuse i teretna vozila koji se preusmjeravaju na Kaštel.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Dana 19. travnja u 21 sat, zbog radova na IT strukturi MUP-a, bit će otežan prelazak preko graničnih prijelaza pa korisnike molimo za razumijevanje.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Do 18. travnja zbog radova u trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).

Od 6. ožujka djelomično se mijenja vansezonski red plovidbe linije 431 Zadar (Gaženica) – Ošljak – Preko. Trajekt pristaje u Ošljaku u putovanjima od ponedjeljka do subote iz Zadra (Gaženice) u 07:30 i 14:45, a iz Preka u 12:15 i 18:40 sati. Nedjeljom i blagdanom pristaje u Ošljaku u putovanjima iz Zadra (Gaženice) u 09:30 i 13:30, a iz Preka u 08:15 i 18:40 sati. (Zbog pristajanja u Ošljaku putovanje traje ukupno 30 minuta).

Komentiraj