HAK: Kolnici mjestimice vlažni iskliski, ima i magle

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, javlja u utorak ujutro Hrvatski autoklub pozivajući vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; autocesta A6 Rijeka-Zagreb; stara cesta kroz Gorski kotar (DC3); državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Split; Jadranska magistrala (DC8); Krčki most; Paški most; Most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Stožer civilne zaštite RH donio je odluku kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Odluka stupa na snagu 1. prosinca, a traje do 15. prosinca 2020. godine.

Putnici koji dolaze iz “zelenih područja EU” ne trebaju PCR test, niti ispunjavanje dodatnih uvjeta za ulazak u RH.

Svi ostali putnici koji dolaze iz EU trebaju predočiti negativni PCR test koji nije stariji od 48 sati ili se na Covid testirati pri dolasku u RH i biti u samoizolaciji do dospijeća nalaza. Izuzetak su pogranični radnici, studenti i učenici, pomorci, osobe koje putuju iz nužnih privatnih ili poslovnih razloga te pacijenti koji putuju iz nužnih razloga.

Državljani trećih zemalja ne mogu prelaziti preko granice u RH, osim nekih iznimki koje uključuju negativan PCR test.

Teretna vozila na izlaz iz zemlje čekaju oko sat vremena na prijelazu Bregana.

Komentiraj