Pixabay

HAK Kolnici mjestimice vlažni i skliski, u gorju mogući odroni na cestama

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj. Mogući su odroni na cestama u gorju te duž Jadranske magistrale (DC8), javio je jutros Hrvatski autoklub, koji upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, mogući su povremeni zastoji. Uz privremenu regulaciju prometa vozi se na cestama: DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na predjelu Križice, kod Hrvaca i od 7 do 16 sati (osim vikendima) na dionici Vrlika-Sinj kod mjesta Kukuzovac; DC8 Jadranskoj magistrali u Podstrani; DC28 Novi Glog-Kenđelovac; DC116 na otoku Hvaru između Hvara i Starog Grada.

 

  • Zbog karnevalske manifestacije, 8.2. od 12 do 15 sati, povremeno će se prekidati promet na državnim cestama u Kninu DC1 i DC33 – dio Tomislavove ulice, Trg Oluje, ulica dr. Franje Tuđmana i Zvonimirova ulica. Tranzitni promet preusmjerit će se preko Biskupije (ŽC6058).

 

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na ŽC Bjelopolje-Donji Lapac.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Do 24. veljače do 16,00 sati zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu je katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka.

Do 18. travnja zbog radova na trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk) – Lopar (otok Rab).

Komentiraj