Hina

HAK Kolnici mjestimice mokri

Pozivaju se vozači na pojačan oprez na autocesti A1 u blizini odmorišta Vukova Gorica na 55. km, zbog životinje na kolniku. Prema dojavi radi se o srni, javlja Hrvatski autoklub.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Podsjećaju vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana (oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Na Jadranskoj magistrali na dionici Tučepi-Podgora (DC8) dana 29. lipnja do 14:00 sati promet teče naizmjence, jednim trakom, zbog radova.

Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Radovi na autocestama: A2 Zagreb-Macelj promet teče dvosmjerno između čvorova Sveti Križ Začretje i Krapina (između 38. +100 i 41. +200 km); A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom, na autocesti A7 Orehovica-Šmrika, od čvora Hreljin do čvora Križišće u smjeru Krka zatvoren je vozni trak.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 između Gornjeg Stupnika i Svetonedeljske ulice, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, DC502 Smilčić-Pridraga.

Do 30. lipnja svakog radnog dana (osim nedjelje i praznika) od 08:00 do 16:00 sati zatvara se županijska cesta Ž3106 Klinča Sela (D1) – Kupinec- Pisarovina (D36). Obilazak za sva vozila (osim autobusa koji se propuštaju) je od DC1 Stara Karlovačka raskrižje za Rakov Potok – Horvati – Kupinečki Kraljevec-Kraljevečka cesta-Starjak (LC1037 – Bregana Pisarovinska-Velika Jamnička-Bratina (ŽC3106) – Kupinec i obrnuto.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu; DC23 kroz Dugu Resu; DC47 Lipik-Novska; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika);
DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali na dionici Zaton Doli-Bistrina;DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza); DC206 Valentinovo-Petrovsko; DC225 Z aprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću.

Granični prijelazi

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Mole se korisnici za strpljenje i razumijevanje.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu su: katamaranska linija Novalja – Rab – Rijeka, brodska linija 310 Mali Lošinj – Unije-Susak.

Komentiraj