HINA

HAK Kolnici mjestimice mokri u Gorskom kotaru

Zbog prometne nesreće, u Zagrebu na raskrižju Aleje Bologne i Škorpikove ulice, vozi se otežano u koloni, javlja Hrvatski autoklub.

Mokri su i skliski kolnici na širem riječkom području. Pojačan je promet povremeno na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su mogući na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Kroz tunel Sveti Ilija, danas (11. svibnja) od 08:00 do 14:00, vozit će se naizmjence zbog radova.

Na državnoj cesti D403 od čvora Škurinje do Stanice za tehnicki pregled Škurinje vozit će se naizmjence, uz ručnu regulaciju prometa, danas (11.svibnja) od 08:00 do 16:00.

Na dionici državne ceste DC1 u Kninu zbog sanacije mostova Bulin 1 i Bulin 2 vozi se naizmjence, jednim trakom (do 14. srpnja). Promet je zabranjen vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Radovi na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče u tunelima Brinje i Mala Kapela vozi se jednom tunelskom cijevi dvosmjerno, a u tunelu Plasina u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom usporeno; A2 Zagreb-Macelj promet teče dvosmjerno zbog radova između čvorova Jankomir i Zaprešić (1+390 do 4+390 km) te između Zaprešića i Zaboka (od 20.+300 km do 18.+100 km); A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom; A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, Jadranska magistrala kroz Posedarje (DC8), DC525 u Pleternici zbog radova na rekonstrukciji željezničko cestovnog prijelaza.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestima Mostanje i Tušilović, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu; DC23 kroz Dugu Resu, DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, na dionicama Zaton Doli-Bistrina; DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana; DC206 Valentinovo-Petrovsko; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću; DC62 Veliki Prolog-Metković zbog sanacije Mosta Metković.

Granični prijelazi

Prema dojavi MUP-a, stanje na graničnim prijelazima u 08:00:

GP Bregana
Izlaz – pojačan promet teretnih vozila – čekanje oko sat vremena, promet autobusa – čekanje oko 30 minuta.

GP Tovarnik
Ulaz – pojačan promet teretnih vozila – čekanje oko 20 minuta.
Izlaz – pojačan promet teretnih vozila – čekanje oko 45 minuta.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima: Pasjak, Rupa i Bajakovo (kolona je oko 2,5 km).

S obzirom na povremene, sustavne granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Korisnike mole za strpljenje i razumijevanje.

Radovi na graničnim prijelazima:

Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa;
Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.
Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Komentiraj