Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Slavoniji. U Lici ponegdje ima magle. Smanjena je vidlljivost na dionicama autoceste A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac te čvora Gospić i tunela Sveti Rok. Mogući su odroni zemlje i kamenja, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog pojačanog prometa u zoni radova autoceste A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Jankomir u smjeru Zagreba vozi se u koloni od oko 3 km.

Za sav promet zatvorena je državna cesta DC1 Udbina-Gračac-Knin na dionicama Udbina-Bruvno (do 29.9.) i Sučević-Otrić (do 31.10.).

Zbog vode na kolniku zatvorene su ceste: državna cesta DC36 na dionici Jamnica-Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko (obilazak Jamnica-Selsko Brdo-Pokupsko), županijska cesta Žažina-Mala Gorica (ŽC3166), županijska cesta ŽC2111 Jalševec-Donja Poljana, lokalna cesta Hrastelnica-Palanjek, lokalna cesta LC516200 Smiljan-Novoselo.

Zbog vode na kolniku promet teče jednim trakom, naizmjence, na cestama: ŽC3297 Krašić-Kostanjevac i u mjestu Čunkova Draga.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Na graničnom prijelazu Bajakovo teretna vozila za izlazak čekaju oko jedan sat.

Komentiraj