Na državnoj cesti DC55 na ulazu u Gradište iz smjera Vinkovaca promet teče naizmjence, jednim trakom, zbog prometne nezgode, javlja Hrvatski autoklub.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Dalmaciji, Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U Lici ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost na dionicama autoceste A1 između čvora Bosiljevo i tunela Mala Kapela te čvorova Otočac i Gospić. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Savjetuju vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše, itd.) voze s upaljenim dnevnim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače mole za strpljenje i upozoravaju ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju te ograničenja brzine.

Istarski ipsilon:
zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila je duga oko 4 km i dijelom se proteže na Istarski ipsilon.

A7 GP Rupa – čvor Diračje:
kod GP Rupa u smjeru Slovenije kolona je duga oko 400 m.

Granični prijelazi

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj