HAK: Kiša usporava promet u Istri i na širem riječkom području

Kolnici su jutros mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a kiša usporava promet u Istri i na širem riječkom području

Vidljivost je povremeno smanjena zbog magle na dionici autoceste A6 Kikovica – tunel Tuhobić. Jak vjetar puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić. Mogući su odroni, javlja Hrvatski autoklub  i vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Otežan promet zbog posljedica potresa

Zbog oštećenja kolnika ili vode na kolniku zatvorene su: DC30 kroz centar Petrinje (obilazak Ulicom Matije Gupca); ŽC3121 Tišina-Palanjek (obilazak je ŽC3274 Palanjek-Mahovo); LC33134 u mjestu Rausovac (obilazak: LC33127 Selište Kostajničko-Hrvatska Kostajnica); LC67207 Vrgorac-Orah; LC67209 Veliki Prolog-Draževitići.

Vozi se otežano (oštećenja uzrokovana potresom i odroni): zatvorena za teretna vozila preko 3t – ŽC3070 Dugo Selo-Rugvica-Oborovo (obilazak je preko Sesvetskog Kraljevca i Otoka Svibovskog). Vozila do 3t prometuju naizmjence;
na mostu Brest kod Petrinje (uz ograničenje brzine od 30 km/h) ili obilazno: Žažina-Sisak-Mošćenica-Petrinja i obrnuto; na državnoj cesti DC3 u mjestu Dubravci; na županijskoj cesti ŽC3232 Majske Poljane-Glina na mostu preko rijeke Maje dopušten je promet vozilima do 3,5 tone; na ŽC3241 Komogovina-Borojevići LC33110-Mečenćani privremena zabrana prometa na teretna vozila ukupne mase više od 15t (osim vozila hitnih i interventnih službi, te vozila dostave pomoći.
Vozi se otežano i na drugim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima. Poziva se vozače da prate upute nadležnih službi.

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema) na pojedinim cestama u Lici.

Za sav promet zatvorene su: državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan i županijska cesta ŽC5199 Sušanj-Štirovača.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U prekidu su: trajektna linija Brestova- Porozina i Lopar-Valbiska; katamaranske linije Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Korčula-Hvar-Split i brodska linija Zadar- Preko.

Komentiraj