Na autocesti A1 na čvoru Zadar 1 onemogućen je ulazak za sve skupine vozila u smjeru Splita i Zagreba zbog velike količine padalina i oborinskih voda na kolniku, javlja Hrvatski autoklub.

Između čvora Gospić i tunela Sveti Rok savjetuju pojačan oprez također zbog jakih pljuskova kiše, tuče i veće količine vode na kolniku.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a na pojedinim dionicama cesta zbog velike količine vode na kolniku vozi se otežano uz zastoje i prekide prometa (osobito na Jadranskoj magistrali između Sukošana i Bibinja te mjesta Crno i Zadra te ostale ceste na širem zadarskom području).

Prekinut je promet na županijskoj cesti ŽC6007 Zadar-Ražanac na području Matakovog Briga.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Gorskom kotaru, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovce.

Vozače upozoravaju, da i tijekom dana, zbog smanjene vidljivosti uzrokovane pljuskovima i oblačnim vremenom, voze s uključenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog radova na brzoj cesti DC10 Vrbovec-Sveta Helena (od 5. km do 6,5. km) vozi se pretjacajnim trakom uz ograničenaje brzine od 60 km/h.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a uz zastoje se vozi na dionicama gdje traju radovi te gdje se vozi uz privremenu regulaciju prometa.

Granični prijelazi

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su:

-trajektna linija

Split-Vela Luka s polaskom u 10:30 sati
– katamaranske linije

Novalja-Rab-Rijeka,
Mali Lošinj-Rijeka,
Jelsa-Bol-Split
Split-Hvar (u 10:30 i 12 sati)
Ubli-Vela Luka-Hvar-Split
Korčula-Prigradica-Hvar-Split,
Dubrovnik-Korčula-Hvar-Bol-Split
Vis-Split.
– brodska linija

Mali Lošinj-Unije-Susak.

Komentiraj