Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobag-Sveta Marija Magdalena, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila). Jak vjetar otežava promet na A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Hreljin između čvorova Vrata i Oštrovica, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena u središnjoj Hrvatskoj i u Gorskom kotaru. Ima je na A1 između čvorova Jastrebarsko-Karlovac, na A3 Bregana-Lipovac između Križa i Novske, te na A6 između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko.

Na glavnim cestovnim pravcima promet je umjeren, povremeno je pojačan na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u smjeru juga. Tijekom dana moguće su gužve i zastoji u blizini turističkih mjesta na obali, kao i na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Na državnoj cesti DC1 zbog kamiona u kvaru u mjestu Drežnička Dubrava, vozi se jednim takom, naizmjence.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani (od 136. do 141. km) vozi se dvosmjerno, zbog radova.

Danas, od 7 do 19 sati za sav promet bit će zatvorena stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) od čvora Orehovica (poslije semafora) do Školjića (ulica Franje Račkog).

Granični prijelazi

Pojačan je ulazak na GP Metković. Na ostalim prijelazima nema čekanja.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U pomorskom prometu stanje je redovno.

Katamaran na liniji Bol – Hvar – Korčula – Dubrovnik je u prekidu.

Komentiraj