Na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora promet je srednje gust te se vozi bez poteškoća. Pred naplatom Lučko u oba smjera nema dužih čekanja. Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamprikolicama i motocikle (I. skupinu vozila). Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, državnoj cesti DC1 osobito na prilazima Sinju, Jadranskoj magistrali (DC8), Krčkom mostu, na prilazima turističkim središtima na obali, trajektnim lukama i pristaništima te na graničnim prijelazima sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

Zbog požara zatvorena je županijska cesta ŽC5186 Mongrego-Bale.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola).

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Komentiraj