HINA

HAK Jak vjetar usporava promet, kolnici skliski i mokri

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici i južnoj Dalmaciji. Mogući su odroni zemlje i kamenja, javlja jutros Hrvatski atoklub te savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga, autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na Krčkom mostu zbog bure je zabranjen promet autobusima na kat, vozilima s kamp prikolicama i motociklima (I. skupina vozila), dok je na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet zabranjen i za dostavna vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok (brzina ograničena na 40 km/h) te na A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

 

  • Na važnijim cestama promet je uglavnom slab dok je povremeno pojačan na gradskim cestama i obilaznicama.

 

Zimski su uvjeti te zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac u Lici.

Danas od 08:30 do 14:30 sati zbog izvođenja radova promet će se kroz tunel Sveti Ilija odvijati naizmjenično uz privremenu regulaciju prometa.

Zbog radova između odmorišta Jezerane i izlaza Brinje na autocesti A1 (od 109.+300 do 115. +100 km) promet teče dvosmjerno uz ograničenje brzine.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Do 20. ožujka 2016. god. zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Zbog radova na ukrcajnoj rampi u luci Prizna od 3.3.2016. mogući su poremećaji prometa u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Do 18. travnja zbog radova u trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).

U subotu 19.03.2016. trajekt u liniji 635 Split – Stari Grad isploviti će iz luke Split u 21:00 sati, umjesto u 20:30 sati.

Od 6.ožujka djelomično se mijenja vansezonski red plovidbe linije 431 Zadar (Gaženica) – Ošljak – Preko. Trajekt pristaje u Ošljaku u putovanjima od ponedjeljka do subote iz Zadra ( Gaženice) u 07:30 i 14:45, a iz Preka u 12:15 i 18:40 sati. Nedjeljom i blagdanom pristaje u Ošljaku u putovanjima iz Zadra (Gaženice) u 09:30 i 13:30, a iz Preka u 08:15 i 18:40 sati. (Zbog pristajanja u Ošljaku putovanje traje ukupno 30 minuta).

Komentiraj