HAK Jak vjetar povremeno na A1

Ivo Cagalj/PIXSELL

Jak vjetar povremeno puše na autocesti A1 između vijadukta Božići i prolaza Vučipolje, javlja jutros Hrvatski autoklub te poziva vozače da prilagiode brzinu i način vožnja uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, mogući su zastoji.

Zbog radova zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka. Danas do 11:00 sati zbog radova vozi se usporeno pretjecajnim trakom između čvorova Draga i Sv. Kuzam u smjeru Krka.

Do 15. lipnja, radnim danima (pon-pet), od 8 do 13 sati i od 15,20 do 18 sati zatvara se državna cesta DC52 u Vrhovinama (zbog radova na križanju željezničke pruge Oštarije-Knin-Split). Obilazak: Zalužnica-Čovići-Lički Osik-Korenica-Borje (DC52) i obrnuto.

Za sav promet zatvorene su državne ceste: DC1 u Krapini (obilazak za osobna vozila je gradskim ulicama, a za teretna autocestom A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Đurmanec); DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (obilazak je kroz Vrbovec); DC48 Šurani-Kičer u Istri; spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Do 15.06.2016.g. na državnoj cesti DC201 u blizini graničnog prijelaza Požane/Sočerga vozi se uz regulaciju prometa semaforima, a i dalje je zabrana prometa za autobuse koji se preusmjeravaju na GP Kaštel.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Od 25. svibnja trajekti Jadrolinije plove prema na sezonskom, ljetnom, redu plovidbe.

Komentiraj