Mokri su i skliski kolnici mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Gorskom kotaru i Lici, javlja jutros Hrvatski autoklub upozoravajući kako jak vjetar usporava vožnju na autocesti A7 između čvorova Jurdani i GP Rupa. Ipak, autocesta je otvorena za sav promet.

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga i autocesti A7 Draga-Šmrika promet je zabranjen za I. i II. skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I. skupina), dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (II. skupina). Na Krčkom mostu promet je zabranjen za I. skupinu: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između tunela Sveti Rok i čvora Maslenica; autocesta A6 između čvorova Kikovica i Delnice; Jadranska magistrala (DC8) Karlobag-Sveta Marija Magdalena.

Zbog radova je zatvorena autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka.

Na autocesti A1, kroz tunel Malu Kapelu te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

Granični prijelazi

Do 15.06.2016.g. na državnoj cesti DC201 u blizini graničnog prijelaza Požane/Sočerga vozi se uz regulaciju prometa semaforima, a i dalje je zabrana prometa za autobuse koji se preusmjeravaju na Kaštel.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Dana 19. travnja u 21 sat, zbog radova na IT strukturi MUP-a, bit će otežan prelazak preko graničnih prijelaza.

Pomorski promet

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen i katamaranska Korčula-Hvar-Split.

Od ponedjeljka, 18. travnja 2016.god., plovit će trajekt na liniji 338 Valbiska (otok Krk) – Lopar (otok Rab), nakon završetka radova na pristaništu u Loparu.

Od 6. ožujka djelomično se mijenja vansezonski red plovidbe linije 431 Zadar (Gaženica) – Ošljak – Preko. Trajekt pristaje u Ošljaku u putovanjima od ponedjeljka do subote iz Zadra (Gaženice) u 07:30 i 14:45, a iz Preka u 12:15 i 18:40 sati. Nedjeljom i blagdanom pristaje u Ošljaku u putovanjima iz Zadra (Gaženice) u 09:30 i 13:30, a iz Preka u 08:15 i 18:40 sati. (Zbog pristajanja u Ošljaku putovanje traje ukupno 30 minuta).

Komentiraj