Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) od Novog Vinodolskog do Senja promet je zabranjen za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle) i II. skupinu vozila (dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. skupinu vozila, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Upozoravaju i kako se zbog prometne nezgode na 71. km autoceste A3, između čvorova Ivanić Grad i Križ, u smjeru Slavonskog Broda vozi otežano i usporeno.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona promet je zabranjen danas od 14 do 23 sata na važnijim državnim cestama u priobalju. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti DC1.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb zbog radova za sav promet bit će zatvoren dio autoceste u zoni čvora Sveta Helena 1. faza: do 28. lipnja zatvoren je izlazni krak čvora Sveta Helena iz smjera Zagreba prema Svetoj Heleni i Svetom Ivanu Zelini; 2. faza: od 22.06.2016 od 12,00 sati do 26.06.2016 do 12,00 sati bit će zatvoren izlazni krak čvora Sveta Helena iz Zagreba u smjeru Bjelovara, Svetog Ivana Zeline, Vrbovca i Svete Helene.

Za sav promet zatvorene su ceste DC1 u Krapini (obilazak za osobna vozila je gradskim ulicama, a za teretna autocestom A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Đurmanec); D50 u Gospiću, dio Ulice 9. Gardijske brigade HV i Bilajske ulice. Obilazak je gradskim prometnicama – Jasikovačka ulica i Vukovarska ulica. (do 10.07); spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju; županijska cesta ŽC5042 Kukci-Višnjan kroz Novu Vas. Obilazak je Kukci-Labinci-Višnjan; lokalna cesta LC50046 Poreč-Kosinožići-Nova Vas kroz naselje Nova Vas. Obilazak je preko Poreča.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Pasjak.

U putničkom prometu nema dužih čekanja.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Od 25. svibnja trajekti Jadrolinije plove prema na sezonskom, ljetnom, redu plovidbe.

Komentiraj