Za sve skupine vozila otvoreni su: A1 Zagreb-Ploče, DC1 Karlovac-Knin-Split, DC3 stara cesta kroz Gorski kotar, DC27 Gračac-Zaton Obrovački, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Krčki i Paški mostovi, javlja Hrvatski autoklub.

Samo za osobna vozila otvorena je A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (ostale skupine vozila prometuju obilazno starom cestom kroz Gorski kotar-DC3).

Na autocesti A7 između čvorova Sveti Kuzam i Šmrika te dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar puše na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, vozi se uz ograničenje brzine.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocestama: A3 Bregana-Lipovac između Nove Gradiške i Lipovca;
A5 Osijek-Sredanci između Osijeka i Đakova.

Zbog oštećenja putokaznog portala za sav promet zatvorena je autocesta A7 između čvorova Šmrika i Križišće, samo u smjeru Rijeke.

Na staroj cesti kroz Gorski kotar (DC3) na predjelu Škrabotinja-Radine promet teče jednim trakom, usporeno, zbog vozila koje je u kvaru.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:

Gorski kotar i riječko zaleđe: ŽC5030 Platak-Kamenjak, ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-G.Jelenje (DC3), ŽC5068 Hreljin–Zlobin-Fužine, ŽC5191 Sopač (DC3)–Mrkopalj–Tuk, ostale županijske i lokalne ceste na području Delnica i Gornjeg Jelenja, ŽC5094 Bater-Stalak, ŽC5062 Lič-Lukovo.

Za sav se promet zbog snježnih nanosa zatvara ŽC5110 Klenovica-Krmpote-Alan. Zimski su uvjeti na staroj cesti preko Učke i Ćićarije (zabrana je za teretna vozila iznad 7,5t).

Lika: DC25 Lički Osik-Gospić-Karlobag, DC42 u mjestu Poljanak, DC52 Špilnik-Korenica, DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, sve lokalne i županijske ceste na području Ličko-senjske županije, sve županijske i lokalne ceste na području općina Perušić i Sveti Rok.

Zbog snježne vijavice za sav promet zatvorene su: DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC59125 Perušić-Čanak.

Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta); DC6 Glina-granični prijelaz Dvor (obilazak je Glina (DC37)-Petrinja-Hrvatska Kostajnica-Dvor); DC64 na dionici Kršan (raskrižje DC64/DC500)-Vozilići; DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci; DC206 Valentinovo-Petrovsko; DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u naselju Tušilović te Sinj-čvor Klis Grlo u Dicmu; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali: između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani, na dionici Zaton Doli-Bistrina i kod raskrižja Srebreno, DC75 na južnoj obilaznici Poreča na dionici Vrvari-Bijela; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću; DC423 na raskrižju Osječke ulice i Ulice Nikole Šubića Zrinskog (DC423) u Slavonskom Brodu; DC303 Rovinjsko Selo-Brajkovići-Kurili.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj