HAK Jak vjetar na A6, vrlo gusta magla u unutrašnjosti, moguća poledica

Goran Kovacic/PIXSELL

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenje brzine no autocesta je otvorena za sve skupine vozila, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost i usporava vožnju u unutrašnjosti. Ima je i na autocestama A1 između Zagreba i tunela Mala Kapela; A2 Zagreb-Macelj; A3 Bregana-Lipovac između čvorova Bregana i Velika Kopanica; A4 Goričan-Zagreb između Brezničkog Huma i Zagreba; A5 Osijek-Sredanci; A11 Jakuševec-Velika Gorica-Lekenik.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika, usporeno.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta); DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci; DC206 Svedruža-Petrovsko; DC303 Rovinjsko Selo-Brajkovići (obilazak je preko Bala-ŽC5096).

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Dana 17.12.2016. trajekt će iz luke Split isploviti za luku Stari Grad u 21,45 umjesto u 20,30 sati.

Dana 17.12.2016. trajekt će iz luke Split isploviti za luku Vis u 16:30 umjesto u 15:30.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo, kolona je oko 4 km.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja te im savjetujemo da koriste susjedne granične prijelaze.

U utorak, 20. prosinca, od 9 do 15 sati bit će za sav promet, u oba smjera, zatvoren granični prijelaz Slavonski Brod, zbog premještanja opreme i završne faze radova na prijelazu.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Komentiraj