Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb te državna cesta DC1 između Karlovca i Splita otvorene su za sve skupine vozila, javlja u petak navečer Hrvatski autoklub.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenje brzine.

HAk sve vozače upozorava da je u većem dijelu unutrašnjosti zbog niskih temperatura moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Kolnici su u Hrvatskoj mjestimice vlažni, a HAK savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta); DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci.

Pomorski promet

Katamaran na liniji 9603 Split-Bol-Jelsa ne pristaje u luku Bol.

Trajekt na liniji 532 Šibenik – Kaprije – Žirije plovi bez pristajanja u luci Žirije.

Granični prijelazi

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima:

u oba smjera: Bajakovo, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Županja, Slavonski Šamac.

S obzirom na jačanje prometa na pojedinim graničnim prijelazima s BiH (Stara Gradiška i Slavonski Brod) i Srbijom moguća su i duža čekanja na prelazak granice, više od jednog sata.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja te im savjetujemo da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Komentiraj