HAK Jak vjetar na A1, brzina ograničena

HINA

Prekinut je promet na Jadranskoj magistrali kod Primoštena (DC8), zbog prometne nesreće, javlja Hrvatski autoklub.

Promet teče otežano na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova Novi Marof i Breznički Hum na 53. km (most Paka) u smjeru Zagreba, zbog prometne nezgode.

Zbog bure, na dionici Jadranske magistrale između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok. Vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa mole vozače za strpljenje te ih upozoravaju ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

S dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta u prometu je prisutan veći broj biciklista, mopedista i motociklista, pa upozoravamo vozače ostalih vozila da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ove kategorije sudionika u prometu te da im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Na autocesti A7 između čvorova Sv. Kuzam i Hreljin u oba smjera zatvoren je pretjecajni trak.

Granični prijelazi

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Mole se korisnici za strpljenje i razumijevanje.

Prema informacijama MUP-a:
GP Zaton Doli
Ulaz – promet osobnih vozila srednjeg intenziteta – čekanje do 15 minuta,
Promet autobusa jačeg intenziteta – čekanje do 30 minuta.

Na ostalim graničnim prijelazima promet se odvija bez dužih čekanja.

Radovi na graničnim prijelazima:
Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa;
Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj